Lyst til å begynne med skiskytting?

Du må være minst 10 år

Du må være minst 10 år for å være med på skiskyting i OSSL. Klubben tilbyr primært skytetrening, og rekrutterer mange langrennsløpere fra skiklubbene i Oslo og omegn. Det er imidlertid ikke noe krav at utøverne er medlem i en langrennsklubb.

Hvor trener vi?

Vi trener i Holmenkollen og Lillomarka.

En voksen må være med

Av sikkerhetsmessige årsaker må mor eller far være mye med på trening og renn. Noe av det første du vil møte hos oss er sikkerhetskurs, der de grunnleggende elementene i skyting gjennomgås. Det blir 2 kvelder med bl.a. gjennomgang av våpen og sikkerhetsbestemmelser både for deltakeren og deres foresatte. I tillegg trenes det selvfølgelig på skyting. Sikkerhetskurset vil foregå I Lillomarka skianlegg.

Leie av våpen

OSSL har en del våpen til utleie den første perioden.

Kom og prøv!

Å skyte blink på 50 meter er i utgangspunktet vanskelig. Ta på deg skiene og gå så raskt du kan 1.5 km, legg deg ned og prøv å skyte, nå med 180 i puls, hjertet i halsen og nervene i høyspenn! Husk å holde pusten, jevnt avtrekk, ikke tenke på annet enn blinken, ikke stress. Ikke bare vanskelig, men tredobbelt vanskelig! Kom og prøv og du blir ”hekta”!

Det er begrenset med plasser – så førstemann tilmølla. Dersom du ikke får plass på sikkerhetskurset i september, vil du ha en ny mulighet til våren.

Dugnad

OSSL er en liten klubb og vi er avhengig av dugnadshjelp fra alle foreldre til noen arrangementer i løpet sesongen. Et fast dugnadsarrangement er Kvalfossprinten som arrangeres i Holmenkollen siste helgen i januar hvert år. Der må alle stille. I tillegg er vedlikehold av blinker en oppgave som må gjøres på rundgang av alle foreldre.

Ta kontakt

RekruttPNG

Trening på Lillomarka